Saturday, 2 April 2016

JEJAKA MACAM DIA :)


Assalamualaikum semuanya.. ni la cover rasmi untuk Jejaka Macam Dia. Amacam? Cun tak? Mestilah cun kan.. insya Allah akan keluar untuk bulan April ni. Mulai minggu kedua macam tu dah boleh cari kat kedai2 ya. Kalau nak confirm memang dapat, order terus kat Penerbitan Fajar Pakeer. Boleh PM depa kat FB atau pun, boleh juga Whatsapp nombor ni untuk order, 0196128069. Harga RM 26 termasuk pos dah. Ha.. jimat kan? Penghantaran akan dibuat selepas 11 April ya :) Jom, saya kasi sinopsis untuk Jejaka Macam Dia ni.

Kerana satu peraduan cabutan bertuah yang didaftarkan atas nama Durrah, dia memenangi pakej percutian ke Langkawi. Gara-gara pakej itu, dia bertemu dengan Juliana. Gadis yang cuba berlagak gentleman dengannya. Mengambil berat, suapkannya makanan. Mulalah Durrah fikir yang bukan-bukan, tapi ops! Dia bukannya les... Isy! Takkanlah Ju macam tu?
Luth Zafir, pemilik Perkasa Sdn Bhd. Kenapa gadis yang seorang itu degil untuk menjual tanah dan rumah yang ingin dibelinya? Farhan cakap mustahil. Baginya, mesti ada cara. Caranya... adalah! Bila dah menjadi, dia dituduh gay. Ini boleh mencabar kelelakiannya! Lebih daripada itu, Durrah turut terkena tempias.
Nama baik dan maruah gadis itu dijaja. Dia akui itu berpunca daripada kesilapannya. Ditambah dengan rasa yang bertamu, dia menyuarakan rasa hati kepada Durrah. Dia ajak Durrah kahwin dengannya!
Di bawah satu bumbung dengan suami yang tall, dark and handsome yang memang menepati ciri-ciri idamannya, mulalah Durrah tak keruan. Sikap budiman semula jadi Luth Zafir yang ditunjukkan, membuatkan hatinya degil tidak menurut kata.
“Emmm... I tak goda you pun. Bila I goda? Kalau I goda, mesti lain dah jadinya. Ke you yang dah tergoda dengan I, sayang?”
Dan, Alisya tidak senang duduk. Luth Zafir harus direbut. Dia yang kenal lelaki itu dulu, katanya. Kemunculan anak kembar Tan Sri Mokhar, Sherin dan Sherina, menambahkan lagi perisa. Pelbagai perkara mula terjadi. Dan Durrah, sungguh tak ingin kehilangan Mr. Gentlemannya!

1 comment:

EH, EH..ADA ORANG NAK BAGI KITA KOMEN?YEAYYY!!!