Saturday, 8 February 2014

KALAU MALAYSIA ADA SALJI???



Assalammualaikum dan selamat petang semuanya...sihat ke?Tq sudi jengah lagi ke blog kita ni..bosan juga kan kalau asyik2 nak update cite IASU atau Dia..Mikhael, tak gitu?Hehe..Penghujung tahun lepas, kita dah dengar yang Mesir dah mula dituruni salji..masuk dalam paper yang orang2 Barat sendiri bingung dan terkejut bila tengok kawasan2 gurun pun ada salji..Bukan setakat di Mesir, bahkan di Baitulmuqaddis, Palestin pun pernah bermandikan salji. Dan dua tiga hari lepas, giliran Tehran di Iran pula...

Bagi kita yang beragama Islam, rasanya tak perlu saya nak berceramah pula kan kat sini..mesti ramai yang dah tahu,salah satu tanda2 dunia ni bakal tiba ke penghujungnya..apabila tanah2 Arab yang dulunya tandus dan gersang kini kian subur..kalau dilihat pada sejarah, bukannya baru2 ni je semua ni( perubahan iklim) terjadi..dah lama dah rasanya..kalau dilihat zaman pemerintahan Muammar Gadafi, tanah2 yang tandus di Libya pun kian subur apabila dibangunkan& di modenkan..Semua tanda2 yang pernah dikatakan oleh Rasulllulah SAW kini kian menampakkan kebenarannya, cuma apa yang tiada lagi ialah TANDA2 YANG BESAR..kalau dah timbul tanda2 ni and masih lagi tak insaf2, tak tahulah kan..

Okaylah, tak mau nak bebel panjang2..saja je nak ajak korang..cuba bayangkan kalau bangun esok, negara kita pula yang ada salji, APA PERKARA PERTAMA YANG KORANG NAK BUAT???

Soalan ni trivia je..just for fun ;-P hehe..kalau nak solat and mengaji tu, memang ini adalah rutin harian, tak gitu?Tak kan nak tunggu dunia nak kiamat baru nak solat?Hehe..Rasa2nya, apa benda pertama yang korang nak lakukan apabila dunia ni bakal berakhir?Well, for me..since dua tiga menjak ni asyik tengok beg2 je kan, I'm gonna grab 1 LV beg!!!Hehe...LV NEVERFULL DAMIR EBENE, boleh?Then, nak makan aiskrim n ceklat banyak2!!!Pastu, tak mau pikir pasal kerja dah!Nak shopping n shopping n shoppinggggg!!!(And of coz nak tambahkan lagi amal ibadat yang mana kurang tu:-) )Hehe..what about u?Come, talk n share wif me, hehe ;-P Tata!!!

2 comments:

EH, EH..ADA ORANG NAK BAGI KITA KOMEN?YEAYYY!!!